Muligheder for afgangsprojekt i Kina

   

Studerende fra IHA kan udføre  afgangsprojekt ved universitetet Shandong Jiaotong University i Jinan, Kina. Universitetet ligger 350 km syd for Beijing, se kortet

I efterårssemesteret 2005 og forårssemesteret 2006 har Carl Jakobsen været gæsteunderviser på universitetet, og 18 studerende har indtil nu udført afgangsprojekt på henholdsvis  Information -, Machine - og Civil Engineering Department.


Holdet efteråret 2005


Holdet i foråret 2006


Generelt har vi en aftale med Shandong Jiaotong University om 10 studiepladser pr semester uden betaling.
Efterårssemesteret starter 28.august og fortsætter indtil midt i januar. Forårssemesteret starter ca. 26.februar og fortsætter indtil 1. juli. Midt i begge semestre er der en uges pause, så det ligner meget vores opdeling. Tiderne er i øvrigt fleksible når der er tale om afgangsprojekter, og det er antal ECTS-point også.

Hvordan kommer du så i gang med forberedelserne til at udføre dit afgangsprojekt på Shandong Jiaotong University, SDJU? 

 • Orienter dig først grundigt på deres engelsksprogede website: SDJU       
  De formalia, der står om hvordan du bliver studerende på SDJU, gælder kun delvis dig.
   
 • Synes du der er noget der ligner det område som du gerne vil udføre afgangsprojekt indenfor, så er muligheden der. Kontakt evt. Carl Jakobsen eller Merete Christensen for at høre nærmere.
   
 • Hent ”Application Form for Foreign Students” fra deres hjemmeside, og udform ansøgningen på basis af den. Suppler med en halv A4-side der mere specifikt beskriver hvad du synes dit projekt skal indeholde.
  ”Important Notes” gælder ikke alle dig, se kommentarerne nedenfor:

1.      Får du ved at henvende dig på studiekontoret.

2.      Brug evt. standard formuleringen her: Recommendation letter Bed din studieleder skrive en, der også opremser de fag du har i dette semester, og CJ kan evt. skrive den anden

3.      JA

4.      Gælder ikke dig

5.      Udarbejdes af vores internationale koordinator, Merete Christensen

6.      Ikke endnu.

 • Gennemgå det sammen med Merete Christensen, der så sender det til deres ”International Office”.
   
 • De kontakter den relevante afdeling, og de kommer med deres feedback, dvs. om / hvordan de kan tilfredsstille dit ønske om projekt emne (bl.a. afhængig af om de har en vejleder med tilstrækkelige engelskkundskaber). Det er nødvendigt du selv har et projekt du mener kan udføres (kontakt evt. en af dine faglærer).
   
 • Hvis det falder på plads, udfylder og sender de det skema du skal bruge for at søge visum hos den kinesiske ambassade.

IHÅ betaler et tilskud på 6000 kr. (dækker ca. rejsen) og der er ikke nogen egentlig undervisningsafgift. Din SU følger med.  Leveomkostningerne er små, f.x. får en lektor på universitetet det, der svarer til 3-4000 danske kroner om måneden.

Der vil selvfølgelig være mulighed for at søge fondsmidler ligesom til andre internationale studier


  Det de ved om dit afgangsprojekt Generelt om udlandsophold Yderligere links
  Eksempler på projekter der er udført:
2 broprojekter af B'er, Vision system baseret på µC og  Trådløst terminal system koblet til server af EIT'er.